Skönheten med det mörka skägget

Både Kinesiska och Japanska tidningar har rapporterat om Chonchita Wursts seger i lördagens Eurovision Song Contest. Min gissning är att Conchita dragit åt sig lite mer uppmärksamhet på den här sidan jorden än vad som är vanligt för en Eurovisionvinnare. Men det är på intet sätt så att Eurovision är helt okänt. Tidigare i veckan rapporterades det i radio att svenska Sanna Nielsen skulle ställa upp med ”Undo” och att hon hade stor vinstchans. Efter förr förra (?) årets vinst uppmärksammades även Loreen med Euphoria och fick till och med en egen reklamsnutt på Shinjukus stora TV-skärmar.

Image

Asashi shinbun rapporterar att tävlingen som fött bland annat Abba och Celine Dion i år vunnits av Skönheten med det mörka skägget (Conchita Wurst). De nämner att hon i kontrast till andra drag queens har kvar sitt skägg, vilket hon fått mycket uppmärksamhet för. Artikeln nämner också att Europas stöd för Ukraina visade sig genom sympatiröster på Ukrainas bidrag samt med burop åt den ryska delegationen.

Eftersom det är det första året jag faktiskt kan läsa en artikel ur Asahi kan jag inte kommentera om rapporteringen skiljer sig nämnvärt från tidigare år, men det är ganska roligt att Eurovision uppmärksammas här i öst. Snart finns garanterat ”Rise Like a Phoenix” på varenda karaoke-kan i stan!

Annonser

2 reaktioner till “Skönheten med det mörka skägget”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s