Gyoza

En av mina favoriträtter är gyoza. Det är en slags degknytten fyllda med kött, grönsaker, skaldjur eller vad helst man önskar. I japan äter man ofta gyoza stekta som en sidorätt till exempelvis nudlar. I kina äter man gyoza (eller jiaozi som det heter där) kokta. Är man från Peking kan det hända att man föredrar att äta dem kokta men serverade utan kokspadet/soppan. Jag och Chin (som kommer från Nantong nära Shanghai) föredrar att äta dem i soppa smaksatt med lök, salt och ibland lite svart vinäger.

I torsdags spenderade vi kvällen hos våra kinesiska grannar för att fira det kinesiska nyåret. En perfekt chans att lära sig mer om kinesisk matlagning och jag passade naturligtvis på att be om lektioner i hur man gör handgjorda gyoza.

IMG_0016Inte så jäkla dåligt för att vara första gången på egen hand 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s