Daifuku (stor lycka)

Daifukukakor är gjorda av en seg risdeg, vanligtvis fylld med anko (en söt bönmassa gjord på adzukibönor). Låter jättetrist men det är hur gott som helst. Daifuku finns i olika sorter med olika smaksättningar. Min favorit är jordgubb.

Har ni vägarna förbi japan fastna inte i glassträsket utan pröva klassiska japanska daifuku. Ni kommer inte att ångra er!

wpid-20131229_193833.jpgSupermarkets urgoda jordgubbsdaifuku

ImageGoogles lite snyggare jordgubbsdaifuku

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s