Det mobila kontoret

Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag vill börja ett inlägg med ”ja, saker och ting fungerar lite annorlunda här”. Gårdagens kryptiska samtal till trots lyckades jag på något sätt i alla fall få hit en försäljare för ett flyttföretag. När han klev in genom dörren fick jag se en helt normal japansk slipsnisse med blankpolerade skor och portfölj. Inga konstigheter med andra ord. Det som var förvånande var scenen som sedan utspelade sig: inte bara slog han sig ned direkt på vårat golv i klassisk seizaställning, först såg han till att veckla ut en medhavd handuk att ställa sin stackars portfölj på.

När försäljaren kontrollerat vad vi skulle ha med oss i flytten (och vi lyckats pruta lite snyggt, hehe) visade han prov på hur mycket som får plats i en japansk portfölj. Ur väskan drog inte han inte bara fram en dator, en liten påse ris och en kundkatalog utan även en hel scanner. Till slut hade han packat upp ett helt kontor på vårat vardagsrumsgolv och började fylla i papper i rasande fart.

Intressant hur annorlunda det kan vara. I Sverige blir man förvånad om de kommer ihåg att ta av sig skorna innan de kliver in i lägenheten.

Rispåsen var förresten en gåva för att vi lät honom ”komma och vara ivägen”.

wpid-20131228_182408.jpgSöt flyttkartong

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s