Gissa kanjit

Det finns tecken som gör att man vill slita av allt hår på skallen och så finns det tecken man blir uppriktigt lycklig av att se. Kan ni lista ut vad tecknet nedan betyder?

kushiLedtråd: sommarmat

Facit

Annonser

5 reaktioner till “Gissa kanjit”

 1. Nej du Jajja, det är inte så att man blir lycklig för att den var lätt att lista ut – det är så att DU har blivit j-a duktig på kanji helt enkelt!!! Men fortsätt gärna att lägga ut såna där, om inte annat blir det roliga charader av det på kontoret 🙂

  1. Men tänk så här: först ritar man två fyrkantiga fläskotletter på ett papper, sen drar man ett grillspett genom dem. Helt fenomenalt bra kanji tycker jag 🙂

   Haha de charaderna vill jag se!

 2. Om vi säger såhär: din far, som väl sett något mer kanji än jag, tyckte (i o f s efter att ha sett facit….?!) att denna kanji var ganska logisk. Han skulle då illustrera för mig vad det var. Och vi kan väl säga att jag gissade på allt från fågel till fjäril till grillkväll. Det sista var väl kanske 10% godkänt :-D!

  1. Jag fuskade också lite. Jag satt på restaurang och kollade på bilder med grillspett där det stod ”kokött” och 串. Då blev det ganska logiskt. Annars hade jag nog inte fattat det.

   Grillkväll är ju nästan 50% rätt ändå 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s