Ännu ett inlägg om tågen i Tokyo

Jag skulle kunna skriva en hel bok om roliga syner i den japanska tågtrafiken. Har ni någonsin sett en man (en prydlig slipsnisse med portfölj och hela köret) rida på en våg av människor som om det vore en ilsken flod? Extra roligt blev det när han panikartat försökte greppa tag i en stolpe för att hålla sig kvar inne i tågvagnen, men misslyckades och blev förd ut på perrongen av alla människor (han hann tillbaka in sen igen).

Eller vad sägs om en man med kinden (och den klassiska handen) klistrad mot fönsterrutan men som ändå lyckats tvinga fram mobilen ur jackfickan och bläddra fram webversionen av tidningen Asahi Shimbun. Önskar man kunde föreviga sådana tillfällen.

Annonser

One thought on “Ännu ett inlägg om tågen i Tokyo”

  1. Haha jag önskar också att du kunde filmat honom! Vad bra du hade skrivit om svenska skolan. Det är en het debatt här just nu, är med i en grupp på Facebook som heter ”Världens största föräldramöte” och handlar just om skolvärlden. Svår fråga. Men jag tycker fortfarande att exemplet ”om eleverna kommer ihåg att ta med sig penna till lektionen så får de godis” är ganska talande…. true story, sorgligt nog. Kravnivån är ruskigt hög…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s