I’m dreaming of a white christmas

Komersiellt är julen ett stort jippo här i Japan. Folk smyckar (kanske framför allt utsidan av) sina villor med julljus, julgran och annat julrelaterat. I affärerna svämmar det bokstavligen över av kakor, burkar, muggar, handdukar, gosedjur, parfymer, hudkrämer, toapapper… ja you name it, med jultema. Ändå är julen ganska oviktig för alla andra än nykära par som vill vara romantiska. Tjugofjärde, tjugofemte, tjugosjätte och tjugosjunde december är arbetsdagar precis som alla andra vilket är förståeligt med tanke på att japan inte är, och aldrig varit ett kristet land.

Sedan har vi oss svenskar som saknar julen mer än något annat. Det får oss att tänka på familjen, på god julmat, god stämning och kanske på glada barn som busar runt julbordet och suckar över hur hysteriskt tråkiga de vuxna är. Ja, det finns till och med vissa som saknar julstressen och alla julmåsten man kanske egentligen inte orkar. Det ända problemet är hur vi ska få till den där speciella julstämningen här borta i österlandet. Speciellt i Tokyo där snö och frost känns ungefär lika avlägset som på månen.

Men trots svenska glöggkryddor, Ikeas julbord och en bra kompis som ställer upp på luciaglögg och saffransbak saknas familjen och den där riktiga julkänslan. Missar jag tre jular i rad blir jag nog galen så till nästa år önskar jag mer än allt en vit jul med tjocka släkten hemma i antarktis.

(Jag vet att titeln är den mest originella någonsin haha)

Annonser

3 reaktioner till “I’m dreaming of a white christmas”

  1. Skickar all julstämning jag har, kan alltid fylla på med mer här! Synd att det inte går att resa lite fortare och billigare mellan Japan & Sverige :-(. Vet att din pappa jobbar i alla fall på att vinna stora pengar på poker, kan båda gott för framtida resande 🙂 – jag håller tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s