Vad tjock du har blivit!

Det här med kulturkrockar är någonting som både kan vara underhållande och jobbigt på samma gång. I västvärlden frågar vi inte gärna varandra om vikten, det anses inte direkt fint. Inte heller ska man, om man har någon heder, påpeka hur tjock någon är utan en bra anledning. Detta gäller kanske främst tjejer men definitivt killar också (eller hur?). Döm då av min förvåning chocken jag fick när min lärare rätt ut inför klassen utbrister ”men hörrö [pojknamn] har du tränat något på sista tiden?” Svaret är något tvekande men ja, jo det har han väl gjort, han promenerar ju en del. Varpå på våran lärare skrattar och säger ”men det är inte träning, du har blivit ganska tjock ju. Hur mycket har du gått upp egentligen?”. Nu har killen gått upp tjugo kilo, men jag har ändå lite svårt att se att en svensk lärare skulle säga samma sak till en elev.

När det just hänt avskrev jag hela tjockisincidenten som min alienforskande lärares speciella personlighet, men redan dagen efter började en annan lärare prata lika frispråkigt om våra vikter. Slutligen föll lotten såklart på vår lilla tjockis som erkände att han gått upp så mycket som tjugo kilo. När läraren hör detta spärrar hon upp ögonen och låter hakan dimpa i marken. ”Men herregud,” säger hon, ”tänk dig att en rissäck väger fem kilo, det är ju fyra såna rissäckar du går och bär på. Du borde motionera mer!”.

På tal om något helt annat, ber om ursäkt för att bilderna på bloggen fått spatt. Har ingen aning om vad det beror på. Tillämpar aktiv passivitet och gör mitt yttersta för att göra så lite som möjligt åt problemet och hoppas på att det löser sig själv. Håll till godo. Ibland hjälper det att uppdatera sidan.

Annonser

One thought on “Vad tjock du har blivit!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s