Pluggstress blir julmys

Jag satt som bäst och beklagade mig över min blaskiga, fimpsmakande kaffeliknande dryck när det plötsligt ringde på dörren. Trots att den unge japanen som stod där borde förstått att jag var utlänning redan när han läste adressen på paketet hajade han till lite när jag öppnade dörren. För utlänningar, dem måste man prata engelska med och det är ju superläskigt! Efter några stammande försök gav han helt enkelt upp, tryckte paketet i famnen på mig (tja på det väldigt japanskt försiktiga viset) och mumlade något i stil med ”jag är från postkontoret och det här fick inte plats i brevskåpet” innan han bugade och ilade iväg ned för trapporna igen.

Den som är smart har redan listat ut att i detta paket fanns inte bara massor av trevligt julmys, julklappar och godis utan även ”svenskt” (brasilianskt) kaffe!! Lyckan är gjord! Folk kallar mig galen som knarkar Starbuckskaffe som om det vore heroin, men kaffe är helt klart den viktigaste icke-livsuppehållande drycken i mitt liv. Utan kaffe, ingen produktiv Johanna.

Jag känner mig faktiskt väldigt bortskämd här på andra sidan jorden. Familjen skicka ofta små paket med godis, halstabletter och annat trevligt. Mamma och pappa har skickat glöggkryddor och juldekorationer för att höja julstämningen här och förra veckan fick jag den perfektaste jullovssysselsättningen. En bok av nobellpristagaren Mo Yan. Jag har höga förväntningar på denna begåvade asiat.

Image

Man vet att man har en underbar familj när man aldrig känner sig bortglömd. Inte ens när man befinner sig ett halvt jordklot bort <;3

Annonser

3 reaktioner till “Pluggstress blir julmys”

  1. Du är inte så lätt att glömma bort <3! Om du varit här idag så hade du fått nöjet att se din far sparka in dörren till kontoret. Det är nog dags att skaffa fler än två nycklar till den dörren?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s