Vansinnesaffärer

Det är inte lätt att köpa mobiltelefon i japan, I tell you! Kan personalen några få ord engelska jublar man, men oftast räcker det ändå inte till för att förklara abbonemangen och kontrakten. Samtalspriset anges i kostnad per 30 sekunder och sms är ungefär lika dyrt i Japan som det var i Sverige på början av 2000talet, av den enkla anledningen att man i Japan istället för att smsa mailar varandra via mobilen, men det är ju inte lätt och förklara när man inte har ett språk man kan göra sig förstådd på.

För ungefär femtielfte gången besökte jag och Alexander Bic Camera (stor elektronikkedja) i Ikebukuro med intentionen att komma ut med en fungerande mobil. Personalen på telefonoperatören Docomos hörna blev lagom svettiga när vi började prata engelska med dem, så fort som tusan kutade försäljaren iväg och släpade över någon från konkurrenten Soft Bank. Hans engelska var helt perfekt (han har tydligen bott i Australien i 8 år) och vi ville bara kasta oss kring halsen på honom i ren tacksamhet. Dessutom var det lite roligt när vi efter en timmes pappersskrivande fick ett litet kvitto som sa att vi skulle komma tillbaka om 60 minuter. Våran ”Australiensare” himlade med ögonen och sa ja, det tar typ en timme att ”aktivera” telefonen. Haha, han har perspektiv på det japanska samhället.


Jag vet inte om det är en medfödd förmåga eller om det finns ett ämne i japanska grundskolan som heter ”Packa som en Gud”, men alla japaner tetrisar in alla varor helt fulländat. Vare sig det gäller ägg, vitkål och tio vattenmeloner eller mobiltelefon och mobilskal.

När vi hämtade ut mobilen efter ”aktiveringen” kom det fram en mullig liten japan till oss och utropade ”Det här är presenter till er” på ren engrish (man måste ju älska dem!!) och så stoppade han ned två OS-2012 skal och en grön kylväska i våra påsar. Skalet längst till vänster köpte jag dock själv. Det är sjukt convenient (man kan ha kreditkort i det och allt).

Så vacker ❤ Min Samsung Galaxy s3 ❤

❤ ❤ ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s