Enoshima Beach

Har längtat till bad och svalka varenda dag sedan jag kom till Tokyo och idag var det äntligen dags!! Jag och Alexander åkte till ett ställe som heter Enoshima, det är både namnet på en ö och på stranden som ligger nära den.

Image

Man får åka sånna här sexiga tåg när man ska ta sig billigt till Enoshima. De ser precis ut som alla andra lokaltåg och tunnelbanor. Kostar 610yen (lite drygt 50kr) enkel resa och tar ungefär en timme beroende på om man tar express eller rapid express och om man måste byta.

Image

Charmigt stationshus i Katase-Enoshima (närmaste stationen till stranden).

 

 Mysig omgivning.

Äntligen STRANDEN ❤

Jodå, det syns att det är seismisk aktivitet här. Vulkansand 🙂

Var tvungen att paparazzifota tågföraren när vi åkte hem. Slutar aldrig förvånas över japanernas arbetsmoral och noggranhet. Checklistor finns lite överallt i alla möjliga olika yrken. När herren på bilden arbetar pratar han högt och tydligt för sig själv, pekar väldigt formellt på en rad saker medan det låter som han konstaterar något. Lite som att han går igenom en checklista. I mina öron låter det såhär ”*pekar på en mätare* avslagen *pekar på bromsen* ilagd…” osv. Svårt att förklara för det var inte direkt halvslappt utan han gick in för det till 100% (vilket nästan alla här gör oavsett yrke och arbetsuppgift). Jag gillar det. Man ska vara stolt över sitt yrke.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s