Natt i Shibuya

Det blev en väldigt spontan natt i Shibuya. Tokyos nattliv är speciellt, men hittar man sina ställen tror jag man kan ha extremt roligt. Vi började på en brittisk pub med att träffa ännu fler svenskar (vad är det här?) och som vanligt få höra av några japaner vilka västerländska kändisar vi liknar. Alla västerlänningar liknar någon kändis. Jag liknar tydligen sångaren i Paramore.Image

Vi bestämde oss i alla fall för att dra till ett ställe vi hört skulle vara bra, Atom. Atom är en tre våningar stor nattklubb i Shibuya där vakterna är asgriniga (men engelsktalande :D) och ljudnivån sprängande. Lokalerna var schyssta och de fyra barerna var det inget fel på förutom priserna, men så är det att festa i Tokyo man får helt enkelt räkna med att punga ut motsvarande 70kr för en Smirnoff Ice. Det största dansgolvet (utan speciell inriktning på musikgenre vad jag kunde förstå) var proppat med party(ligg)sugna killar som stod så pressade att det inte gick att dansa alls. Det var verkligen korvfest (bara killar).

Längst upp fanns helt klart den bästa avdelningen. Schysst med sittplatser och mycket dansant housemusik. Tyvärr inte många dansglada japaner förutom någon lycklig kille som dansade någon robotdans.

Image

Så här tyckte vi om Atom.

Image

Vi drog vidare till ett ställe som heter Gaspanic som inte kanske har rykte om sig att vara världens bästa partyställe, men både jag och Alexander var överens om att detta var så mycket mer vårat ställe än super-seriösa Atom. Lokalen är lite slitnare och ligger i en källare, men stämningen är hög och trots att det står ”no dancing” dansar både barpersonal och säkerhetsvakter i takt till musiken. Det är inget inträde men haken är att du hela tiden måste ha en drink i handen och drinkpriserna är absurda. 900yen kostar en Smirnoff Ice (motsvarar ca 80 svenska kronor).

Image

Så här tom kan Shibuya Crossing vara klocken fem på morgonen.

Image

Det här är en vanligare syn vid Shibuya crossing.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s