Sumida River Fireworks 2012

Man har lite flyt när man bokar biljetter till Tokyo och råkar komma då det är fyrverkerishow vid Sumida River. Grattis pappa! Det är inte bara pokern som går bra.

Sumida river

Människor i snygga kläder fanns det gott om.

Vi hittade ett tempel mitt i Asakusa där vi kollade på fyrverkerierna.

Festivalmat, gurka på pinne.

Såhär såg det ut på gatorna i Asakusa. Gator med minsta chans att se fyrverkerierna var proppade. MEN vi är ju i Japan så självklart fanns gångar genom folkmassorna och funktionärer som hela tiden ropade åt människor vad de ska göra.

Eftersom fyrverkeriet pågick i 1 timme

och 30 minuter gick vi innan allt var klart. Det kan ha varit den bästa iden vi fått på länge. För att komma över sumida river måste man såklart använda en bro och den var avstängd för biltrafiken och uppstyrd av polisstyrkan som gick runt med numrerade skyltar och stora rep/band som delade in folkmassorna i olika klungor. Klungorna gick en bit i taget så att inget skulle bli kaos och alla skulle komma över bron utan att mosas. Alltså fanns det skönt avstånd mellan alla jäkla människor och vi fick en perfekt avslutning på kvällen då vår klunga befann sig mitt på bron under fyrverkerishowens Grand finale.

Avståndet mellan två klungor och några hårtarbetande poliser som jobbar med att få över alla människor lugnt och säkert till andra sidan bron. Klungornas ledare dirigerades av poliser som stod på små podium/upphöjningar längst bron.

Vi hamnade senare i Akihabara där vi käkade på en skön restaurang där man beställer med hjälp av en digital skärm. Ikväll beställde vi bland annat in tre askkoppar och efter att ha väntat i en evighet så fick vi en tillslut. Pappa undrar vart fan hans askkoppar är.

BIld

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s