Shibuya och Harajuku i repris

Idag var vi i Shibuya och Harajuk igen, men det är knappast färdigutforskat. Det finns hur mycket som helst att se!

Började dagen med en isande kall kaffe direkt ur läskautomaten. Satte mig duktigt i en park och drack klart den eftersom jag blivit upplyst om att man inte äter eller dricker ”i farten” (on the go?) här i Japan.

I Japan finns massor av plastmat. Det är kopior på maten de serverar i det cafeet eller i den restaurangen skyltfönstret tillhör. Här är omuraisu, typ omelettris, med ketchup.

Fler exempel på plastmat. I Japan är det nästan ett hantverk att göra verkliga plastmaträtter. De  ser oerhört äkta ut!

Spektakulär entré till ett mindre spektakulärt shoppingcentrum i Shibuya.

I Japan finns de konstigaste sakerna, jag lovar.  Bilden föreställer två crêpes ur en crêpekiosks utbud. Det finns ganska normala fyllningar som vispad grädde och jordgubbar, men varför vara tråkig? I Japan får du inte bara en fyllning som smakar cheesecake om du beställer cheesecake crêpes, du får en hel jäkla bit cheesecake i din crêpe!

Crepes med vispad grädde och jordgubbar. Bara 😉 Vimärkte att grädden var väldigt speciell. Mycket söt och väldigt tjock i konsistensen, men grymt god.

Råkade hitta detta mitt i Shibuya.

Med tillhörande fiskar och sköldpaddor.

Lite längre bort stod detta. Tror det är en del av Meijitemplet som ligger mitt i Tokyo.

Shibuya at night. Det blinkar och låter lite över allt. På vägen kör lastbilar förbi inte bara med reklamskyltar utan ettvheltnupplyst släp med reklam och ibland tillhörande musik. Verkligen speciellt!

Avslutade dagen med en klassisk Iced Tea på Starbucks vid den ökända Shibuya crossing. Det är så mycket folk här ibland att hela korsningen är helt proppad med människor. Alla bilar har rött  ljus samtidigt så alla människor promenerar över samtidigt över alla gatorna.

Kan passa på att ta upp en annan rolig sak som hände på Starbucks. Alexander trodde han beställde en mango-iste men det han i själva verket fick ( på tal om smaksensationer) var en drink i flera lager. Grädde på toppen tätt följt av iste, mangoslush och…håll i er… Ett lager vaniljpudding i botten. Va? Hur kommer man ens på något sådant? man måste bara älska Japanerna.

Ber om ursäkt för stavfel och annat knas. iPad är inte optimal att skriva med. Auto correctarkallt till allt möjligt knas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s