Akihabara

Akihabara är Tokyos teknik- och nörddistrikt.Här kan man köpa allt från datordelar till cosplaydräkter och lättklädda dockor. Och tror du att affärerna är som Elgiganten eller mediamarkt? Inte då! Här finns varuhus på 6-7 våningar med spel, serietidningar, datorer, datortillbehör eller vad just den kedjan säljer för typ av varor. Dessutom finns alltid en hel drös anställda som tar hans om dig under din shoppingtur. Inte alls som de mytomspunna försäljarna på onoff eller Siba som bara några få träffat på.

Bild

Bild: Akihabara i kvällsljus. Den röda Sega-byggnaden består av flera våningar fullproppade med arkadspel.

Annonser

2 reaktioner till “Akihabara”

  1. Åh, det är så roligt att se alla bilder och läsa. Käner igen mig sedan jag bodde där, det varkar inte ha ändrats så mycket! Nåt jag blev irriterad över var att när man går in i en vanlig matvarubutik och hur det skriks – Erashay masey!! Erashay masey ur högtalare som är placerad i hela varuhuset och när dom säger hej då och välkommen åter, – Domo arigato gosai maschta!! haha, nu stavade jag hur det låter 😉

    1. Ja det låter väldigt mycket om butikspersonalen. Det roligaste är när det nästan låter som om de tävlar om vem som kan dra ut mest på det; irashaimaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s